דיטליני ברוטב שמנת פסטו
רכיבים:
1 חבילת דיטליני (פנה ממש ממש קטן)
לרוטב:
1 שמנת מתוקה
צרור בזיליקום
2 כפות פרמז’ן מגורר
חופן קטן של צנוברים קלויים
1 שן שום
5-6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות ממי בישול הפסטה
להגשה:
קוביות עגבניות מקולפות קטנות
מעט רוטב פסטו (שומרים מהרוטב)
פרמז’ן מגורר
מחית עגבניות מתובלת במלח ופלפל ומעט שמן זית (לא חובה)
ההכנה:
מרתיחים הרבה מים (5 ליטר)
עד שהמים רותחים מכינים את הרוטב.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הבזיליקום הפרמז’ן הצנוברים והשום.
מוסיפים לאט לאט את השמן עד קבלת משחה אחידה (ייתכן שצריך עוד שמן זית)
טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
שומרים בצד 2 כפות מרוטב הפסטו (להגשה):
במחבת מוסיפים את השמנת מביאים לרתיחה מנמיכים ומצמצמים בחצי עד שהשמנת מסמיכה (על גב כף הערבוב מעבירים אצבע אם הפס שנוצר נשאר ולא מצופה ברוטב השמנת מוכנה)
מכבים ומחכים לפסטה.
ברגע שהמים רותחים מוסיפים 2 כפות מלח. ומביאים שוב לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות יצרן לרמת אל דנטה.
מוסיפים 3 כפות ממי הבישול לשמנת.
מסננים את הפסטה ומוסיפים לשמנת מוסיפים את רוטב הפסטו שהכנו מראש ומערבבים היטב עד שכל הרוטב נתפס על הפסטה.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
להגשה:
לאורך צלחת מורחים פס ממחית העגבניות (לא חובה)
מניחים במרכז צלחת רינג ומכניסים את הדיטליני לרינג לוחצים קלות ליישר.
מעל מפזרים את קוביות העגבניות חצי כפית מהפסטו ומעט פרמז’ן מגורר