רכיבים:
לדג:
מוסר יש שלם במשקל 2 ק”ג
4 ליים פרוסים לטבעות
6 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
10 שיני שום שלמות לא קלופות
3 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות
1 שן שום קלופ השלמה
3 כפות שמן זית
רבע צרור כוסברה טרייה
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מחצי ליים
לירקות הצלויים
5 עגבניות חתוכות לרבעים
5 בצלים פרוסים לטבעות עבות
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
על תבנית אפייה מניחים רדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה.
את גבעולי הבצל הירוק שיני השום השלמות ו2 מתוך 4 הליים הפרוסים מסדרים על נייר האפייה במצע לדג
למרינדה
בקערה מכניסים את שמן הזית הכוסברה שן השום מיץ הליים מלח ופלפל וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
לוקחים את הדג ועושים בו כ 5-6 חתכים עד לאידרה של הדג משני הצדדים.
מעסים היטב את הדג במרינדה וגם בבטן הדג. בכל חתך מכניסים פרוסת לימון אחת ופרוסת או שתיים מהשום הפרוס את יתר הליים והשום מכניסים בבטן הדג.
עוטפים את הדג וסוגרים היטב בעזרת רדיד האלומיניום .
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות ומניחים בחלק התחתון של התנור ל50 דקות
במקביל מכינים את הירקות בתבנית נוספת מניחים נייר אפייה ועליו את הירקות מוסיפים שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב ומכניסים לתנור בחלק העליון עד שהירקות שחומים ורכים זה לוקח בערך כזמן צליית הדג.
ברגע שהירקות מוכנים מוציאים מהתנור.
לאחר 50 דקות מורידים את העטיפה של הדג מעבירים לחלק העליון של התנור לעוד 10 דקות עד שהעור של הדג נהיה פריך ושחום.
מוציאים מעבירים בעדינות עם נייר האלומיניום לקערת הגשה וליד מסדרים את הירקות הצלויים.
*** חשוב לצייין שזמן הצלייה עשוי להשתנות בין דג לדג תלוי במשקלו ובעובי שלו לכן אני ממליץ לאחר 40 דקות להוריד את הכיסוי לראות את מידת העשייה של הדג במידה והוא עשוי אז מכניסים לתנור להשחמה במידה ולא עוטפים היטב חזרה ונותנים עוד זמן.