גלילת חצילים עם קבב דגים על קרם עגבניות שרופות
רכיבים:
לחצילים
2 חצילים (קלים ביחס לגודלם) פרוסים לפרוסות דקות מומלחים לחצי שעה ומיובשים
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לקבב הדגים
4 פילטים של דגים ( אני השתמשתי בדניס אחד ולברק אחד) ללא העור קצוצים דק דק בסכין
רבע צרור כוסברה קצוצה
בצל אדום קטן קצוץ לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ לקוביות קטנות (אפשר כמובן לשחק עם הכמות לפי הטעם)
מלח ופלפל שחור גרוס
לקרם העגבניות
1 שן שום קלופה
3 עגבניות בשלות ואדומות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
את פרוסות החציל מברישים קלות עם שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעול עד שהפרוסות משחימות אך לא מדי שהפרוסות לא יישרפו.
מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר
להכנת הקבב מערבבים את כל רכיבי הקבב בקערה
מכינים קבב אחד על מחבת משומנת קלות לבדיקה של טעמים ומתקנים טעם לפי הצורך.
יוצרים קבבים בעזרת הידיים (כדאי להרטיב קלות את הידיים זה יקל על העבודה).
הקבבים צריכים להיות מעט ארוכים יותר מרוחב פרוסות החצילים.
מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר גם להכין מראש).
בזמן הזה מכינים את קרם העגבניות
חורצים את העגבניות בצורת איקס ומוציאים את העוקץ
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור במצב גריל ב200 מעלות עד שכל העגבניות קלויות היטב.
מוציאים מהתנור מצננים קלות ומקלפים את העגבניות (בקלות בעזרת הידיים)
טוחנים בעזרת בלנדר מוט את העגבניות עם השום ושמן הזית לקרם חלק ואחיד.
מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
חצי שעה לפני צליית הקבבים מוציאים מן המקרר.
צולים את הקבבים במחבת משומנת קלות למשהו כמו 3-4 דקות מכל צד רצוי לנסות קבב אחת ולראות שהוא אכן מוכן ולאחר מכן לדעת את הזמנים לשאר הקבבים .
להגשה
לוקחים פרוסת חציל מניחים עליה קבב אחד ומגלגלים.
על צלחת הגשה מניחים מקרם העגבניות (אפשר בעזרת רינג)
ומעל מסדרים יפה את גלילות החציל וקבב הדגים.