גיבץ’ ירקות עם קוביות פרגית מוקפצות
רכיבים:
לפרגית
300 גרם פרגית חותכה לקוביות קטנות (לוודא שהפרגית נקייה ללא שומן וסחוס)
חצי כפית תבלין פסטו יבש (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל (יש להיזהר עם המלח במידה והפרגית מוכשרת היא הומלחה מראש)
*** יש לערבב את קוביות הפרגית עם שאר המרכיבים ולתת לפרגיות לשבת במרינדה בזמן הכנת
רכיבים לגיבץ’
1 חציל גדול (וכמה שיותר קל ביחס למשקל שלו) חתוך לקוביות קטנות מומלח ל30 דקות ומיובש במגבת נייר
1 זוקיני
1 קישוא גדול
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות (אפשר גם בצל סגול)
3 שיני שום כתושות
חצי כפית בזיליקום יבש
חצי כפית תימין יבש
1 כפית סוכר
כ 6 כפות שמן זית
כוס מחית עגבניות (עשוי מ100 % עגבנייה יש של כמה חברות כמו MUTTI זה נקרא PASSATA / פאסאטה)
כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
מתחילים עם החצילים .
שמים במחבת כ 3 כפות שמן זית ומחממים מוסיפים את החצילים מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהם שחומים יפה אך לא מוכנים עד הסוף ומעבירים לקערה (הם ימשיכו להתבשל עם שאר הירקות.
שמים כף שמן נוספת ומטגנים את הזוקיני והקישוא מתבלים במלח ופלפל גם כאן על להבה גבוהה להשחמה ומעבירים לקערה.
מוסיפים למחבת את 2 כפות השמן הנותרות ומוסיפים את הבצל והפלפלים לאחר 2 דקות טיגון מוסיפים את השום הכתוש הבזיליקום והתימין היבשים ומוסיפים מלח ופלפל (יש להתחשב בכך שהירקות הקודמים גם תובלו בנפרד) מוסיפים את הקישוא הזוקיני והחציל.
מערבבים היטב ומוסיפים את כוס מחית העגבניות וכוס מים ואת כפית הסוכר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ20-30 דקות ללא כיסוי (הרוטב יצטמצם ויוצר רוטב עגבניות סמיך ומלא בטעם הירקות).
*** חשוב לערבב ולהשגיח על מנת שהגיבץ’ לא יישרף ניתן להוסיף מים לפי צורך
בסוף הבישול טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
כ 7 דקות לפני סיום הבישול מכינים את הפרגיות מחממים היטב מחבת עד שהיא מעשנת ומוסיפים את קוביות הפרגית (אין צורך לשמן את המחבת יש על הפרגיות מספיק שמן מהמרינדה)
מטגנים עד שקוביות הפרגית שחומות ויפות בערך 7 דקות תלוי בכיריים.
ההגשה:
על צלחת יפה מסדרים את הגיבץ’ ומעל מסדרים את קוביות הפרגית.
להגיש עם לחם .
בתיאבון