גבר מקומו במטבח

בקלאווה

בקלאווה

רכיבים:

150 גרם אגוזי מלך

100 גרם שקדים מולבנים

100 גרם פיסטוק קלוי

1 חבילת עלי פילו (שהופשרו לילה מראש במקרר)

200 גרם חמאה מומסת

לסירופ

2 כוסות סוכר

1 ורבע כוסות מים

מיץ מחצי לימון

3 כפות דבש.

 

ההכנה:

את השקדים הפיסטוק ואגוזי המלך טוחנים במעבד מזון.

הכנת הסירופ:

לקלחת מוסיפים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה.

מבשלים כ10-15 דקות נוספות תלוי ברמת הסמיכות שאתם אוהבים.

מוסיפים את הדבש והלימון ומכבים מיד ומצננים.

הכנת הבקלאווה.

 

מניחים על פילו אחד לרוחבו.

מורחים בחמאה מומסת.

מפזרים כ 3כפות מתערובת האגוזים על כל עלה הפילו.

בעזרת מערוך דק (זה יכול להיות גם צינור דק ) מגלגלים את הבקלאווה.

ליצירת הקמטים לוחצים משני כיווני הצינור / מערך ובכך נוצרים הקימוטים.

מוציאים בזהירות מהצינור ומעבירים לתבנית. אני משתמש בתבנית אלומיניום בינונית.

ככה עושים עם עוד 9 עלים (סה”כ 10 בקלאוות)

מורחים מעל גלילי הבקלאווה עוד חמאה מומסת.

מכניסים לתנור בחום של 160 מעלות לבערך 50 דקות אפייה.

כאשר הבקלאווה מושחמת ויפה מוציאים מהתנור ומיד שופכים את הסירופ הסמיך על הבקלאווה.

מצננים מפזרים מעט מתערובת האגוזים מעל לקישוט

מתכונים נוספים

עוגת קרפים עם קרם שוקולד לבן

סברינה תאנים ופטל

סברינה אישית עם קציפת שוקולד לבן

וופל בלגי

Exit mobile version