רכיבים:
1 חבילת עלי פילו מופשרים לילה במקרר
4 ביצים
4 גביעי יוגורט יווני
400 גרם פטה בלקנית או פטה עזים מפוררת
שמן זית למריחה על הפילו
2 חבילות תרד תורכי (עכשיו זה העונה אז כדי להשתמש בו אם אין אז תרד רגיל טרי) שטוף ומיובש.
1 בצל מגורר
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
בקערה שמים 3 גביעים יוגורט 3 ביצים את גבינת הפטה הבצל המגורר טורפים היטב לתערובת אחידה.
בסיר שמים 2 כפות שמן זית ומאדים את התרד כ 5 דקות מצננים וסוחטים היטב וקוצצים גס.
מוסיפים את התרד לקערה עם תערובת היוגורט והגבינות.
מוסיפים פלפל שחור ומלח. (בזהירות עם המלח ייתכן שאין צורך תלוי במליחות הגבינה)
ההרכבה:
פותחים את עלי הפילו ומניחים עליהן מגבת לחה שלא יתייבשו.
לוקחים תבנית אלומיניום גדולה (בדיוק במידות של דף פילו).
משמנים קלות את התבנית ומניחים עליה דף פילו אחד. משמנים קלות את דף הפילו בשמן זית בעזרת מברשת ומעליו מניחים עוד דף.
יוצקים כ 4 כפות גדושות מתערובת היוגורט ומורחים היטב על כל התבנית באופן שווה.
שוב מניחים דף פילו משמנים קלות ועליו עוד עלה פילו ומעליו שוב 4 כפות מתערובת היוגורט.
ככה עושים עם כל עלי הפילו (בחבילה שאני רכשתי היו עלי פילו12 ז”א 6 שכבות של עלי פילו ו5 שכבות של תערובת היוגורט והגבינות). השכבה האחרונה של המאפה הוא 2 עלי פילו ללא תערובת הגבינות מעל.
טורפים את הביצה שנותרה עם גביע היוגורט היווני וכף שמן הזית .
מורחים באופן אחיד את הציפוי על כל התבנית.
חותכים למנות לפי הגודל הרצוי (כל אחד לפי מה שמתאים לו)
בשלב זה ניתן לשמור בקירור עד לאפייה (לא יותר מיום במקרר)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לאפייה של בערך 40-50 דקות עד שהחלק העליות שחום ופריך מאוד.