רכיבים
1 חבילת בצק עלים שהופשרה לילה לפני במקרר
1 ק”ג סטייק פרגית
200 גרם שומן כבש חתוך לרצועות
3 כפות תבלין שווארמה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
שומשום לקישוט
לרוטב פטריות
1 סלסלת פטריות קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כפית תבלין שווארמה
פלפל ומלח
1 כוס מים רותחים
הנוזלים והשומן מצליית השווארמה
1 כפית קורנפלור גדושה מעורבבת עם רבע כוס מים
לטחינה
כוס טחינה גולמית איכותית (במקרה זה השתמשתי בהר ברכה)
1 כוס מי קרח
מיץ מחצי לימון
1 שן שום
מלח
ההכנה:
את סטייק הפרגית והשומן מעבירים לקערה ומוסיפים את תבלין השווארמה ומעסים היטב את הנתחים עד שכולם עטופים בתבלין.
מחממים תנור במצב גריל ל200 מעלות.
מסדרים את נתחי הפרגית והשומן על רשת צלייה ואם ניתן להכניס את הרשת לתבנית אם לא מכניסים בתנור תבנית מתחת על מנת שהשומן והנוזלי ירדו לתוך התבנית ולא לתחתית התנור.
מכניסים את הפרגיות לתנור בחלק העליון שלו וצולים כ10-15 דקות עד שהנתח מושחמים יפה מוציאים מסובבים את הפרגיות ומשחימים גם מצד שני.
מוציאים מהתנור ומצננים את הנוזלים שהצטברו בתבנית שומרים לרוטב.
לאחר שהפרגיות התקררו קוצצים אותן לרצועות דקות ממש כמו שווארמה ביחד עם שומן הכבש הצלוי.
טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
פותחים את בצק העלים (אני פתחתי על הצד הצר והכנתי רולדות קטנות ניתן לעשות גם על הצד הרחב)
מסדרים את תערובת הפרגיות ומגלגלים לרולדה (לי יצא 3 רולדות צרות)
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
עושים חתכים ברולדה כגודל הבורקס הרצוי.
טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את הרולדות.
מפזרים שומשום.
בשלב זה רצוי לעטוף ולהכניס לקירור של 20 דקות לתת לבצק להתייצב מעט.
אם ממהרים לא חובה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים כ30-40 (תלוי בתנור) עד שהבורקס מושחם ויפה.
בינתיים מכינים את הטחינה (אין צורך בהסברים פשוט הכל ביחד עד שמגיעים לטעם שאנחנו אוהבים).
וגם את רוטב הפטריות.
מחממים את שמן הזית ומקפיצים בו את הפטריות מוסיפים את תבלין השווארמה ואת נוזלי הצלייה של השווארמה. מוסיפים מים מביאים לרתיחה. מנמיכים מבשלים כ10 דקות.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמים עדיף חצי בהתחלה ולפי רמת הסמיכות להוסיף טורפים היטב עד שהרוטב מסמיך.
טועמים ומתקנים תיבול.
לאחר שהבורקס מוכן מגישים יחד עם הרוטב והטחינה.