באחש
רכיבים
500 גרם כתף כבש חתוך לקוביות קטנות
500 גרם אורז עגול
1 בצל גדול קצוץ
50 גרם שומן כבש
4 חבילות כוסברה
חצי חבילת שמיר
ההכנה
ממיסים את שומן הכבש מוסיפים את הכבש עד השחמה יפה.
מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד השחמה יפה של הבצל.
מוסיפים את העשבים ומטגנים 10 דקות.
מוסיפים כפית מלח ופלפל שחור גרוס
מוסיפים את האורז
מוסיפים מים רותחים לכיסוי וטועמים במידה וצריך להוסיף מלח זה הזמן
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שכמעט לא נשארים נוזלים (ללא כיסוי)
מורידים את הלהבה למינימום האפשרי מכסים את המכסה במגבת ומכסים את הסיר על להבה נמוכה ביותר במשך 25 דקות.