גבר מקומו במטבח

ארנצ’יני (כדורי ריזוטו ממולאים מוצרלה)

ארנצ'יני

רכיבים:

לציר

ליטר וחצי מים

חצי ליטר מחית עגבניות חלקה (PASSATA)

1 בצל

חצי צרור בזיליקום

4 שיני שום

מלח ופלפל

לריזוטו

2 כפות חמאה + כף חמאה לסוף הבישול

1 בצל קטן קצוץ לקוביות

500 גרם אורז ריזוטו (עדיף ארבוריו)

2 כפות פרמז’ן

לארנצ’יני

כדורי בייבי מוצרלה

פירורי לחם

3 ביצים טרופות

שמן לטיגון עמוק

 

לרוטב להגשה

כוס מחית עגבניות גסה

1 כף פסטו

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

מתחילים עם הציר מביאים את כל חומרים הציר לרתיחה מנמיכים ומבשלים כחצי שעה.

טועמים ומתבלים במלח ופלפל (קחו בחשבון שצריך להיות מעט מלוח מדי על מנת שהאורז יתובל כמו שצריך)

לאחר שהציר מוכן משאירים אותו על להבה נמוכה ומתחילים להכין את הריזוטו.

בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל מאדים על להבה נמוכה כ 5 דקות עד שהבצל נהיה שקוף ומתרכך.

מוסיפים את האורז ומערבבים היטב מבשלים עוד כדקה תוך ערבוב.

בשלב זה מתחילים להוסיף את הציר. כל פעם 2 מצקות מערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים ומוסיפים עוד 2 מצקות. ככה מבשלים עד שהאורז מתבשל ומגיע לרמת “אל דנטה” טיפה קשה במרכז (הכמות של הציר גדולה מהכמות שצריך אך קשה לי לומר כמות מדויקת בגלל סוג האורז ולכן עדיך שיהיה מספיק ציר לוודא שהאורז מוכן כמו שצריך)

ברגע שהאורז מוכן  מוסיפים את הפרמז’ן והחמאה ומערבבים היטב לאיחוד חומרים מעבירים לתבנית משטחים עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה לפחות ואפשר גם להכין יום מראש ולשמור במקרר.

ברגע שהתערובת קרה מתחילים להכין את הכדורים.

לוקחים מהאורז כמות בערך ככדור פינג פונג משטחים אותה במרכזה שמים כדור בייבי מוצרלה וסוגרים היטב.

כך עושים עם כל הכדורים.

טובלים את הכדורים בביצים הטרופות ולאחר מכן בפירורי הלחם.

בשלב זה ניתן לשמור במקרר עד ההגשה ואף להכין יום יומיים מראש ולשמור עטוף במקרר.

מחממים שמן לטמפ של 160-170 מעלות (למי שיש מדחוף מעולה אם אין מחממים על להבה בינונית גבוהה ומכניסים חתיכה קטנה ורואים אם יש בועות קטנות סביב האורז אם כן השמן מספיק חם)

מטגנים את הכדורים 6 כדורים כל פעם על מנת לא לקרר את השמן עד השחמה יפה של הכדורים מעבירים לנייר סופג.

מצננים כ5 דקות לפני ההגשה על מנת שהאורחים לא יקבלו כוויות ומגישים עם הרוטב.

 

מתכונים נוספים

סלט בייבי תרד ופלחי תפוז

קרפים מבצק שמרים

קינוח קדאיף ומסקרפונה עם אגס ביין אדום

פודינג בננה ב-10 דקות

Exit mobile version