אומלט פטריות ריקוטה ופרמזן
רכיבים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
3 שיני שום פרוסות דק
2 כפיות תימין קצוץ דק
2 כפות חמאה
1 כף שמן זית
100 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם פרמזן
50 גרם גבינה צהובה פרוסה חתוכה לקוביות גסות
4 ביצים L
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
את הביצים שוברים לתוך קערת ערבוב
מוסיפים את הריקוטה הפרמזן מלח ופלפל
טורפים היטב לתערובת אחידה.
במחבת רחבה עם תחתית לא נדבקת מחממים חמאה ושמן זית מוסיפים את הפטריות תימין ופלפל שחור גרוס. ומטגנים עד שהפטריות מתחילות להשחים בשלב זה מוסיפים את השום לעוד דקת טיגון.
מוסיפים את תערובת הביצים.
מנמיכים את הלהבה למינימום.
מסדרים על האומלט את קוביות הגבינה צהובה.
מכסים ומטגנים משהו כמו 10 דקות עד שהאומלט התייצב.
ההגשה:
לוקחים צלחת הגשה כגודל המחבת והופכים בעזרתה את האומלט לצד השחום שלו.