רכיבים:
חצי חזה עוף שלם נקי פרוס לפרוסות דקות לרוחב
כ 15 חצילים תאילנדיים חתוכים לרבעים (למי שאין מחליף בחציל אחד בינוני קלוף וחתוך לקוביות)
1 זוקיני צהוב חתוך למקלות
1 זוקיני ירוק חתוך למקלות
5 שיני שום קצוצים גס
5 בצלי שאלוט קצוצים גס / בצל אחד סגול בינוני
4 פלפל צ’ילי אדום חתוכים גס
1 כף משחת קארי אדום (יש מוכן בשווקים)
חופן עלי בזיליקום טרי
2 כפות רוטב דגים (אם אין אז מוסיפים יותר מלח).
5 עלי כאפיר ליים מיובשים.
2 כפות שמן בוטנים
5 כפות שמן סויה
1 כף סוכר חום
1 פחית קרם קוקוס
מלח (בעדינות למי שמשתמש ברוטב דגים)
1 פלפל צ’ילי שלם לקישוט
ההכנה:
בסיר רחב ושטוח שמים את השמן ומחממים.
צולים את נתחי העוף כדקה וחצי מכל צד מוציאים ומניחים בקערה.
מוסיפים את השאלוט השום הצ’ילי עלי הכאפיר ליים וממרח הקארי וממשיכים לטגן על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עוד כ 7 דקות.
מוסיפים את הזוקיני הירוק והצהוב והחציל התאילנדי מעבירים ללהבה גבוהה ומטגנים עוד כ 3 דקות.
מוסיפים את מחצית מקרם הקוקוס ומערבבים היטב מטגנים את כ2 דקות ומוסיפים את שארית קרם הקוקוס.
מביאים לרתיחה מנמיכים שוב ומבשלים עוד כ7-10 דקות הירקות צריכים להתרכך מעט אך עדיין להיות פריכים ולא מעוכים.
מוסיפים את חזה העוף רוטב הדגים והסוכר. מערבבים היטב.
מוסיפים את הבזיליקום ומשאירים כמה עלים בצד לקישוט.
מערבבים מבשלים עוד דקה וטועמים במידה וחסר מלח מוסיפים.
מניחים לקישוט בצד כמה עלי בזיליקום ופלפל צ’ילי אחד.
מומלץ להגיש ביחד עם אורז לבן.