קציצות דג חריפות עם חומוס
רכיבים:
לקציצות:
3 דגי דניס מפולטים ללא עור
1 בצל קטן חתוך לקוביות גדולות
חצי צרור כוסברה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 כף שמן זית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
לרוטב:
כוס גרגירי חומוס מבושלים (שהושרו מראש ל24 שעות במים ובושלו עד ריכוך)
*** ניתן להשתמש גם בחומוס קפוא
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
15 שיני שום חצויות
2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות לימון כבוש קצוץ
רבע כוס שמן
כוס מים
1 כפית סוכר
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כרכום
צרור כוסברה
ההכנה :
הקציצות
במטחנת בשר טוחנים את הדגים עם הבצל והכוסברה
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר רכיבי הקציצות
על מנת לטעות ניתן לעשות קציצה קטנה ולטגן על מנת לתקן טעמים במידה וצריך
יוצרים קציצות בגודל הרצוי (כל אחד ומה שהוא אוהב) ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות כמובן מכוסה בניילון נצמד.
הרוטב
בסיר רחב (סוטז’) שמים שמן מוסיפים את הפלפל הצהוב האדום והחריף ומטגנים כ 2 3 דקות מוסיפים את שיני השום התבלינים הסוכר רסק העגבניות והלימון הכבוש ומטגנים עוד כ2 דקות תוך ערבוב על מנת שלא יישרף.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כ 5 דקות מוסיפים את המים והחומוס מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ30 דקות על להבה נמוכה עד שהעגבניות ממש נמסות ונהיה רוטב סמיך.
מוסיפים חצי צרור מהכוסברה ומבשלים עוד 5 דקות טועמים ומתקנים טעם.
מכניסים בעדינות את הקציצות לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה כ 25 דקות.
מכבים ולפני ההגשה מפזרים את הכוסברה הקצוצה שנותרה.
ניתן לפני פיזור הכוסברה לקרר ולשמור ולחמם שוב לפני ההגשה.
2 thoughts on “קציצות דג חריפות עם חומוס”
קציצות מדהימות!!!!
תודה רבה שמח לשמוע