רכיבים:
10 קישואים קטנים
למילוי:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
את ליבת הקישואים שרוקנו למילוי קצוץ לקוביות
250 גרם בשר טחון
1 כוס אורז בסמתי (שהושרה שעה במים נשטף וסונן)
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי כוס מים רותחים
1 כפית נענע מיובשת
לרוטב
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
4 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד
1.5 כוס ציר עוף (אפשר מים רותחים עם קצת אבקת מרק עוף)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית כרכום
פלחים מחצי לימון
ההכנה:
את הקישואים מרוקנים בעזרת תפוחן או מתקן ייעודי לריקון ירקות למילוי, את הליבה שרוקנו נקצוץ לקוביות קטנות.
המילוי
במחבת נשים 3 כפות שמן זית נוסיף את הבצל וליבת הקישואים נטגן 3 דקות ונוסיף את הבשר המלח והפלפל ברגע שהבשר משנה את צבעו לאפור מוסיפים את האורז המים הרותחים ומערבבים היטב מכסים ומכבים. משאירים מכוסה כ20 דקות (לבשל את האורז חצי דרך) לאחר 20 דקות מוסיפים את הנענע המיובשת ומערבבים.
הרוטב:
בקלחת שמים שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ מאדים על להבה בינונית את שהבצל מתרכך קצת ומוסיפים את השום לעוד דקה נוספת של אידוי מוסיפים את כפית הכרכום ולאחר דקה מוסיפים שאר רכיבי הרוטב מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה טועמים ומתקנים טעם בהתאם (ייתכן שצריך להוסיף עוד לימון תלוי בגודלו ובכמות המיץ שהוא נתן).
ההרכבה :
ממלאים כל קישוא במילוי ומעבירים לתבנית אלומיניום מעל הקישואים מסדרים את פלחי הלימון ושופכים את הרוטב מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ40 דקות. בשלב זה ניתן לקרר ולשמור במקרר עד ההגשה (יום יומיים מראש).
לפני ההגשה מורידים את רדיד האלומיניום ומכניסים לתנור לחימום והשמחה קלה בחום של מ200 מעלות למשהו כמו 10 דקות עד רבע שעה.
מגישים עם פרוסות הלימון .