רכיבים:
למילוי
2 כוסות אורז בסמתי
1 עגבניה מקולפת וקצוצה ללא גרעינים
1 בצל קצוץ דק דק
חצי כוס מכל סוג של עשב טיבול
שמיר
כוסברה
פטרוזיליה
נענע (אפשרי ורצוי גם קצת נענע יבשה)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לעלים
כ50 עלי גפן אפשרי מצנצנת אפשר במשקל או טריים
במידה וטריים יש לחלוט ולעצור בישול במי קרח
אם מצנצנת יש לשטוף טוב במים להוציא את המליחות
לרוטב
מים / ציר עוף לכיסוי
רבע כוס שמן זית + 3 כפות לזלף מעל שמוכן
מיץ מ2 לימונים
מלח ופלפל
הכנה:
למילוי – את האורז שוטפים היטב ומשרים במים קרים לחצי שעה עד שעה
מסננים ומוסיפים את שאר חומרי המליוי יש לבדוק טעם ולתקן מלח ופלפל לפי הצורך
ממלאים – את הצד המבריק של עלה הגפן שמים כלפי מטה מניחים כפית מהמילוי סוגרים משני הצדדים ומגלגלים בעדינות ככה עם כל העלים מעבירים לסיר כאשר בתחתיתו מסדרים כמה עלי גפן ומתחילים לסדר את העלים הממולאים מוסיפים מים או ציר עוף שמן זית מיץ לימון (את התיבול מוסיפים למים או הציר מראש מלח ופלפל) מביאים לרתיחה מנמיכים לאש הכי נמוכה שיש מניחים צלחת על העלים ליצור לחץ קל , מכסים במכסה ומבשלים כ50 דקות מכבים ומזלפים שמן זית מעל ניתן להגיש קר או חם אני אישית מעדיף קר עם רוטב יוגורט ושום.