סלט מלפפונים תאילנדי

סלט מלפפונים

רכיבים:

3 מלפפונים כמה שיותר טריים וקשיחים

2 גבעולי בצל ירוק

4 בצלצלי שאלוט

חצי צ’ילי אדום קצוץ (אפשר לשחק עם הכמות לפי החריפות הרצויה

לרוטב:

1 כף רוטב דגים או לחילופין 2 כפות רוטב סויה איכותית (אני אישית מעדיף רוטב דגים נותן טעם ועומק לסלט)

1 כף שמן בוטנים (אפשר שמן רגיל אך לא שמן זית)

מיץ מליים אחד , חשוב שזה יהיה ליים או נותן טעם אחר מלימון וזו בדיוק העונה וקל להשיג אותם בשווקים כרגע

1 כף סוכר חום או סוכר דקלים

 

הכנה:

את המלפפונים בעזרת קולפן פורסים לאורך ליצירת דפים דקיקים של מלפפון.

את הבצל הירוק והשאלוט קוצצים 

בקערה מניחים את כל המרכיבים ומוסיפים את חומרי הרוטב מערבבים היטב וטועמים

אפשר להגיש מיד ואפשר גם לשמור במקרר ולהגיש מאוחר יותר.

חשוב במידה והסלט ישב במקרר לטעום לפני ההגשה.

 

 

*** אפשר לקשט עם בוטנים מטוגנים

 

 

One thought on “סלט מלפפונים תאילנדי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *