סלט כרובית עם חרדל ועירית

סלט כרובית

רכיבים:

פרחים מכרובית אחת בינונית

 3 כפות שמן זית

מלח ופלפל.

3 כפות מים

לרוטב

1 כף חרדל דיג’ון

1 כפית חרדל גרגירים

2 כפות מיונז (ממליץ על הולנדי)

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל שחור גרוס

1 חבילת עירית קצוצה

 

ההכנה

מחממים תנור ל200 מעלות

מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית אפייה מוסיפים שמן זית מלח ופלפל ומערבבים היטב מוסיפים את 3 כפות המים ומכניסים לתנור לצלייה עד שהכרוביות שחומות יפה ומעט רכות (חשוב שיישאר קצת נוקשות בכרובית ולא תהיה רכה עד הסוף).

מוציאים מהתנור ומקררים, מעבירים את הכרובית עם כל הנוזלים שהצטברו לקערת ערבוב.

בקערה נפרדת מערבבים את כל רכיבי הרוטב.

מוסיפים את הרוטב לכרוביות ומוסיפים את העירית הקצוצה.

מערבבים היטב וטועמים.

מומלץ להעביר לקירור לחצי שעה לפני ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *