מגולגלות

מגולגלות

רכיבים:

 450 גרם קמח

50 שקדים טחונים

150 גרם חמאה רכה

חצי כוס שמן (120 מ”ל)

1 ביצה

תמצית ווניל

50 גרם סוכר (הבצק יוצא לא מתוק מדי מכיוון שיש מלית מתוקה)

150 מ”ל מיץ תפוזים או מים  (מתחילים עם 100 מ”ל ואם יש צורך מוסיפים)

 

למילוי תמרים

1 חבילת ממרח תמרים

כחופן אגוזי מלך קצוצים

כפית קינמון

 

אבקת סוכר לקישוט

 

 

*** מילויים נוספים – ריבת חלב , חמאת בוטנים עם דבש ובוטנים קצוצים , ממרח פרג , נוטלה , ממרח שוקולד , ריבה .

 

 

ההכנה

במיקסר או מעבד מזון מעבדים את כל החומרים , שימו לב להתחיל עם 100 מ”ל מיץ

אם משתמשים במיקסר אז וו גיטרה אם במעבד מזון אז סכין רגילה.

מעבדים את שמתקבל בצק במידה והבצק עדיין פירורי לאחר 2 דקות עבודה מוסיפים עוד קצת מיץ תפוזים.

כל הלישה אמורה לקחת לא יותר מ2 – 3 דקות שימו לב לא ללוש מעבר.

** חשוב לציין שלכל קמח יש יכולת ספיגת נוזלים משלו וגם הטמפ’ משפיעה לכן חשוב להתחיל עם 100 מ”ל לי זה בד”כ מספיק

מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים כדור עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

מחלקים את הבצק ל2. מניחים חצי על נייר אפייה מקומח קלות ומרדדים למלבן בעובי של בערך 5 מ”מ. מורחים בזהירות את המלית (להיזהר שהבצק לא ייקרע)

מגלגלים לרולדה מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ומסמנים בעזרת סכין את גודל העוגיות הרצוי (כל אחד לפי גודל העוגיות  שהוא רוצה לקבל) חורצים בערך עד אמצע הרולדה.

גם עם החצי השני מכינים רולדה ומעבירים לתבנית האפייה

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לכ40 דקות בערך הרולדה צריכה להשחים קלות.

מוציאים מהתנור מצננים חותכים את הרולדות במקום בו חרצתם עם הסכין ומנפים מעל הרבה אבקת סוכר.

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *