לחמע בעג’ון

לחמעג'ון

רכיבים:

420 גרם קמח (3 כוסות)

240 מ”ל מים (1 כוס)

1 כף שמרים יבשים

45 מ”ל שמן זית (3 כפות)

15 גרם מלח (1 כף מחוקה בערך)

 

לתערובת הבשר

250 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש

2 עגבניות קלופות

1 בצל בינוני

חופן עלי פטרוזיליה

חצי פלפל אדום (עדיף שיפקה)

1 שן שום קלופה

1 כפית רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

חצי פלפל ירוק חריף (אופציונלי)

מלח ופלפל

 

להגשה

טחינה (רצוי ביתית)

פטרוזיליה קצוצה טרייה

 

ההכנה

במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח מים והשמרים ומפעילים על עוצמה נמוכה

לאחר 3 דקות מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש עוד כ 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק שנתפס כולו על וו הלישה.

מעבירים לקערה משומנת קלות ועוטפים בניילון נצמד

מפתיחים עד להכפלת הנפח (45-60 דקות מאוד תלוי במזג האוויר)

 בזמן הזה מכינים את תערובת הבשר.

מכניסים את כל הרכיבים פרט לבשר הטחון למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מתבלים במלח ופלפל

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים בגודלם למי שיש משקל זה בערך 115 גרם .

 

מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור מקמחים קלות ומעבירים למנוחה של 20-25 דקות מתחת למגבת מטבח או ניילון נצמד.

בזמן זה מדליקים תנור לחום של 240-250 מעלות למי שיש אבן שמוט ולמי שאין להכניס תבנית הפוכה למרכז התנור.

 

לאחר המנוחה מרדדים כל כדור בצק לאליפסה דקה במידה והבצק נדבק מקמחים קלות

על כל אליפסה מורחים בעזרת כף שכבה דקה מתערובת הבשר ומשאירים את הקצוות גלויים מעט

אני הכנתי בכל פעם ,3 אפיתי ושוב הכנתי 3.

מעבירים את הלחמעבעג’ון על נייר אפייה ובעזרת מרדה או תבנית מכניסים ישירות על אבן השמוט או התבנית שבתנור.

 

האפייה לוקחת משהו כמו 8 דקות עד שהבצק פריך והבשר משנה את צבעו.

מוצאים מהתנור ומכניסים סבב שני שוב באותה השיטה עם נייר האפייה.

 

מעבירים לצלחת הגשה ומעל מזלפים טחינה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *