רכיבים:
2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות עד ריכוך מלא (ניתן גם לקנות עדשים שבושלו מראש בוואקום).
1 חציל בינוי קלוי על האש ומקולף
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
3 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
ההכנה:
מעבירים את העדשים לקערה.
קוצצים את החציל הקלוי ומוסיפים לקערה של העדשים.
מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הבצל הירוק והבצל ומאדים כ 5 דקות עד ריכוך.
מוסיפים את השום ומאדים עוד כ 2 דקות.
מכבים מצננים ומעבירים לקערת העדשים.
מוסיפים את הביצה הקמח הפטרוזיליה מלח ופלפל.
מערבבים היטב לתערובת אחידה.
במחבת שמים שמן (לא יותר מדי שכבה דקה). ומחממים על להבה גבוהה.
לוקחים כף נדיבה מהתערובת ומניחים במחבת ומשטחים מעט מטגנים את השחמה הופכים ומשחימים היטב גם מהצד השני.