רכיבים
1 כרוב בינוני ללא הליבה (להוציא בעזרת סכין) שבושל בהרבה מים כ10 דקות
למילוי
2 כוסות אורז בסמתי (שהושרה שעה במים נשטף וסונן)
400 גרם בשר טחון
4 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
רבע כרוב שבושל קצוץ לקוביות קטנות (לאחר קילוף העלים נשאר חלק מהכרוב שלא ניתן למילוי)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
חצי כוס מים רותחים
מלח פלפל.
לרוטב
1 כף שמן
רסק עגבניות כ 5 כפות גדושות
3 כוסות מים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
מלח ופלפל
ההכנה
מפרידים את עלי הכרוב לעלים מקלפים בזהירות על מנת לשמור על העלים שלמים.
מכינים את המילוי
במחבת שמים את השמן הבצל והכרוב הקצוץ ומטגנים כ 5 דקות מוסיפים את הבשר והתבלינים. מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו לאפור מוסיפים את האורז והמים הרותחים מערבבים היטב מכסים ומכבים את הלהבה ל20 דקות (לתת לאורז 50 אחוז בישול).
בינתיים מכינים את הרוטב
בסיר שמים שמן ואת הפפריקה ומטגנים מספר שניות פלתוח את הטעם מוסיפים את שאר הרכיבים מערבבים היטב מביאים לרתיחה. ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה טועמים את הרוטב ומתקנים טעם.
ההרכבה:
לוקחים עלה כרוב אחד ומניחים בו לרוחבו את המילוי משאירים את הקצוות ללא מילוי.
מקפלים את הכרוב מעל המילוי ואז משני הקצוות סוגרים וממשיכים לגלגל.
ככה עושים עם כל עלי הכרוב.
מעבירים לתבנית ושופכים את הרוטב על כל עלי הכרוב הממולאים בצורה אחידה.
עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 כשעה.
בשלב זה ניתן לשמור במקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה מורידים את האלומיניום ומכניסים לתנור להשחמה קלה וחימום.