חציל יפני צלוי בתנור

חציל יפני

רכיבים:

כ 15 חצילים יפניים שלמים וקלופים עם העוקץ שהומלחו לחצי שעה ויובשו במגבת נייר.

לצלייה של החצילים

1 כף שמן שומשום

4 כפות שמן סויה

פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

5 כפות סויה

5 כפות מירין

מיץ מחצי ליים

1 שן שום כתושה

5 בצלי שאלוט קצוצים

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי כתוש

1 כפית שמן שומשום

 

להגשה :

בצל ירוק פרוס לטבעות

פלפל צ’ילי פרוס לטבעות

מעט שומשום קלוי

 

ההכנה מערבבים יחד את שמן השומשום שמן הסויה והפלפל השחור שופכים מעל החצילים ומעסים היטב.

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהחצילים משחימים ומתרככים משהו כמו 20 דקות.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב וטועמים.

ברגע שהחצילים יוצאים מהתנור בעודם חמים יוצקים עליהם את הרוטב ומעבירים לכלי סגור ומנערים קלות על מנת שהרוטב יגיע לכל החצילים

 

מקררים את החצילים לפחות שעה ומגישים קר

מניחים על צלחת הגשה יפה ומעל מפזרים את הצ’ילי הבצל הירוק והשומשום

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *