ברווז שלם צלוי ב5 תבלינים שומר וגזר צלויים

ברווז צלוי

 

רכיבים

1 ברווז שלם במשקל 2ק”ג לערך

2 ס”מ שורש ג’ינג’ר

5 שיני שום

חצי לימון שלם

4 בצלי שאלוט חצויים עם הקליפה

1 כפית שמן שומשום

4 כפות שמן (2 לברווז 2 לירקות)

1 כפית תערובת “5תבלינים”

5 שומרים צעירים חתוכים לרבעים

5 גזרים חתוכים לרצועות

2 כפות דבש לירקות

מלח ופלפל שחור

לקרמול הברווז

1 כף דבש

1 כף מיץ לימון

1 כפית שמן שומשום

מלח ופלפל

 

ההכנה:

מייבשים היטב את הברווז במגבת נייר

מערבבים את תערובת 5 תבלינים עם שמן השומשום השמן מלח ופלפל ומעסים היטב את הברווז מבפנים ומבחוץ.

מכניסים לבטן הברווז את חצי הלימון השום הג’ינג’ר והשאלוט מעבירים לקופסא סגורה ומכניסים למקרר ל3 שעות שעות לפחות ורצוי ללילה שלם.

שעתיים לפני צליית הברווז מוציאים אותו מהמקרר

את הגזר והשומר מעבירים לקערה מתבלים במלח ופלפל מוסיפים שמן ודבש ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית תבנית אפייה עמוקה בנייר אפייה ומניחים מעליה את הגזרים והשומר.

מעל מניחים את הברווז מניחים נייר אפייה נוסף וסוגרים היטב ברדיד אלומיניום חשוב שיהיה אטום היטב.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 לצלייה של שעתיים.

לאחר שעתיים מוציאים בזהירות מהתנור מורידים את הכיסוי הברווז בשלב זה צריך להיות רך ומבושל מברישים את הברווז בתערובת הדבש והלימון. מעלים את טמפ התנור ל220 מעלות ומעבירים למצב גריל מחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות עד שהברווז שחום היטב ופריך

מגישים לצד הירקות הקלויים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *