אוסובוקו

אוסובוקו

אוסובוקו

רכיבים:

כ3 ק”ג נתחי אוסובוקו עם העצם (יוצא בערך נטו 1.800 של בשר)

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

2 גזרים קצוצים לקוביות

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים לקוביות

2 שיני שום קצוצים

2 עלי דפנה

1 צנצנת מחית עגבניות (PASSATA)

2 כוסות יין אדום יבש

קמח לקימוח הנתחים

1 כף סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

כרבע כוס שמן זית (חצי לנתחים חצי לירקות)

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

ההכנה

ממליחים ומפלפלים את נתחי האוסובוקו.

בסיר רחב מחממים שמן זית וצורבים היטב את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים.

מעבירים את הנתחים לכלי ומכניסים את כל הירקות לסיר פרט לשום .מתבלים במלח ופלפל שחור מטגנים כ3 דקות תוך ערבוב וגירוד של התחתית (כל המשקעים מטיגון הבשר).

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.

מוסיפים את היין האדום מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי את כמות היין.

מוסיפים את מחית העגבניות כף הסוכר ועלי הדפנה.

ממלאים במים את צנצנת מחית העגבניות עד ל שלושת רבעי  ומוסיפים לסיר.

מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה למינימום האפשרי מכסים ומבשלים כ3 שעות מדי פעם מנערים את הסיר על מנת שלא תישרף התחתית (חשוה להציץ מדי פעם במידה והתבשיל נראה מעט יבש ניתן להוסיף מים).

לאחר שלוש שעות בודקים שהבשר רך מאוד וממש נופל מהעצם והרוטב סמיך.

טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.

מעבירים בעדינות לצלחת הגשה יפה בזהירות שלא יתפרק. מעל שופכים מהרוטב והירקות ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

מתכונים נוספים

הצ'יפס המושלם

פלטת אנטיפסטי

קציצות בקר בתוספת אורז ואטריות מטוגנות

טיגוניות תירס מקסיקניות מוגש עם מיונז כוסברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *