רכיבים:
לבצק
350 גרם קמח
70 גרם שקדים טחונים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
1 ביצה + חלמון
תמצית ווניל איכותית
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
מילוי פרג
120 מ”ל חלב
20 גרם חמאה
1 כף דבש
150 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים
150 גרם פרג טחון טרי (אם קניתם וטחנתם כמה ימים לפני חשוב מאוד לשמור במקפיא עד השימוש)
גרידת לימון בערך כפית
1 חלבון
מילוי תמרים
1 חבילה ממרח תמרים
חצי כוס אגוזי מלח קצוצים דק
מילוי אגוזים
150 גרם סוכר
150 גרם אגוזים קלויים וטחונים (מלך,לוז,פקאן)
כפית גרידת תפוז
חצי כפית קינמון טחון
2 כפות ביסקוויטים טחונים או עוגיות טחונות
2 חלבוני ביצה
ההכנה:
אני מכין את המיליות והבצק יום לפני אך אפשר גם באותו היום
**** הכמות של המליות פה מתאימה לכמות כפולה של בצק שרשום
למלית הפרג מרתיחים חלב חמאה סוכר ודבש מביאים לרתיחה מוסיפים את הפרג ובשקדים הטחונים ומערבבים היטב מבשלים על להבה נמוכה עוד כ3 דקות תוך ערבוב מתמיד ברגע שהתערובת מסמיכה ומתעבה מורידים מהאש מצננים כ5 דקות ומוסיפים את גרידת הלימון והחלבון תוך ערבוב מתמיד שלא ייקרש. מעבירים לקירור של לפחות שעתיים.
מלית התמרים ומלית האגוזים פשוטה מערבבים את כל החומרים יחדיו לקבלת תערובת אחידה.
הבצק
במעבד מזון טוחנים יחד את כל החומרים את להתחלת של התגבשות בצק ומיד מכבים צריך לעבד את הבצק הפריך כמה שפחות.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות לשים מעט בידייים יוצרים מעין ריבוע או עיגול עם שטח פנים רחב עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
ההכנה:
מחלקים את הבצק ל2 כל חצי מרדדים בין שתי דפי אפייה מקומחים קלות לאחר מכן מורידים את דף האפייה העליות וקורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי (הבצק לא צריך להיות מרודד מדי)
ממלאים וסוגרים לצורת אוזן המן אני מקפל צלע אחת של משולש ואז משני הצדדים יותר את צורת האוזן.
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של 20 דקות עד חצי שעה לפני האפייה (שלב זה חשוב לשמירת צורת האוזן אך הוא לא חובה) לאחר הקירור מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות בערך ל20 דקות עד הזהבה קלה.